Két újabb nemzetközi elismerés a Korai menyegzőnek

2022.06.23.

A Blue Duck Arts és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös alkotása a legjobb filmnek, a főszerepet játszó Fándly Csaba pedig a legjobb színésznek járó díjat kapta a South East (SEE) Film Fesztiválon Párizsban.

A Korai menyegző a Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek közötti együttműködésére kiírt pályázatán támogatást nyert sokszereplős alkotás, amely a színház azonos című előadásából kiindulva készült. A film egy régi hagyományt elevenít fel egy család történetén keresztül, Berecz András népmese- és folklór kutató gyűjteményének felhasználásával.

Az Olt Tamás és Vékes Csaba rendezésében készült alkotás számos nemzetközi film fesztiválra meghívást kapott, köztük a független filmeket felvonultató LISBIFF-re, illetve a lengyelországi Lagówban évente megrendezett Lubuskie Film Summer Fesztiválra is. Áprilisban a párizsi ÉCU nemzetközi filmfesztiválon a legjobb európai független film díjat nyerte meg, a Magyar Mozgókép Fesztiválon pedig a legjobb zeneszerző díjat Szirtes Edina Mókus kapta a Korai menyegző zenéjéért. A SEE Fesztivál berlini és párizsi zsűrije most a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazta az alkotást, Fándly Csaba pedig a legjobb férfi színésznek járó díjat kapta a filmben nyújtott alakításáért.

 

-}
Korai menyegző

A film producere Roskó Péter, a Blue Duck Arts társtulajdonosa; koproducere Dr. Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója; rendezői pedig Olt Tamás művészeti igazgató, aki a színházi produkciót is írta és színpadra állította; valamint Vékes Csaba. A főszerepekben Fándly Csaba, a kaposvári teátrum művésze, illetve Trill Beatrix és Német Klára látható, egy meglepetésszerepben pedig Koltai Róbert is feltűnik a filmben.

https://www.facebook.com/BlueDuckArts

http://www.seeaparis.com/