Molnár Áron kapta a legjobb színésznek járó díjat Bulgáriában

2022.06.03.

A színészt a Toxikomában nyújtott alakításáért díjazták a Golden Linden Nemzetközi Fesztiválon, amelyet május végén rendeztek meg a bulgáriai Stara Zagorában.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet az európai, különösképpen a bolgár filmekre. Magyarországról a Toxikoma című életrajzi dráma, a Legjobb tudásom szerint, valamint A legjobb dolgokon bőgni kell című filmek szerepeltek a programban, amelynek rendezője, Grosan Cristina, tagja volt a nemzetközi zsűrinek is.

-}
Toxikoma - Molnár Áron

A Toxikomában Molnár Áron az ismert színészt, Szabó Győzőt alakítja, akinek azonos című önéletrajzi írásán alapszik a film. Szabó drog függőségéből próbál gyógyulni, így találkozik a sajátos stílusáról ismert  pszichiáterrel, Csernus doktorral. A film a két domináns személyiség egymásnak feszülését, majd baráttá válását mutatja be.

A 2021-es év egyik legnagyobb hazai mozisikerét, a százezres nézőszámot elérő Toxikomát Herendi Gábor rendezte, producere Illés Gabriella, Herendi Gábor és Nagy Mónika. A film megtekinthető a Filmion.