Rekordszámú résztvevő a Filmteszt első fordulójában

2022.03.02.
(DUE Médiahálózat) Több mint 23 ezer fiatal töltötte ki az ötödik alkalommal meghirdetett Nagy Magyar Filmtesztet. A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös országos játékában új filmekkel és új szórakoztató kérdésekkel vártuk a magyar filmek és a sorozatok szerelmeseit! A háromfordulós vetélkedő a középdöntővel folytatódik 2022. március 4-én. Ide az 1.000 legjobb online tesztkitöltő kap meghívást.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulóját bárki kitölthette, de a szuper nyereményekért folyó játék második és harmadik fordulójába csak a 14 és 20 év közötti fiatalok juthatnak be. Idén a sikeres tesztkitöltők száma is meghaladta a korábbi éveket, több mint 20 ezren vették sikerrel az akadályt.

A következő, már személyes jelenlétet igénylő fordulóba a legjobb eredményt elérő 1.000 játékos kap meghívást. A napokban érdemes a játékban résztvevőknek nagyon figyelniük a játékban megadott e-mail címüket, mert erre érkezik az értesítés a második fordulóban való részvételről, illetve a Játékkal kapcsolatos további tudnivalókról.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játék középdöntőjét és döntőjét 2022. március 4-én, pénteken rendezzük meg az újpesti UP Rendezvénytérben, ahol egy egész délutános színes és szórakoztató esemény vár a résztvevőkre. A meghívott játékosok találkozhatnak filmes szakemberekkel, színészekkel, operatőrökkel és maszkmesterekkel.

A minden bejutó által személyesen kitöltött középdöntő után derül ki, hogy ki az a 10 játékos, akik bekerültek a játék döntőjébe. Ők egy színpadi TV-kvízjáték keretein belül küzdenek meg a fődíjakért. Az idei nyertes három értékes főnyeremény közül választhat: hazavihet egy Xiaomi 11T Pro vagy egy Samsung Galaxy Note 20 okostelefont, vagy másodmagával elutazhat egy általa választott európai nyaralásra 250.000 forint értékben. A játék második és harmadik helyezettje egy-egy profi kamerával felszerelt Samsung Galaxy A22 okostelefont kap.

Nagy Magyar Filmteszt diákoknak 5.

Az egész nap programját, és persze a döntőt is streameljük az interneten, ebbe bárki élőben is belenézhet itt a due.hu-n vagy a DUE és a Nagy Diák Tesztek Facebook oldalán. A döntőből egy 55 perces tévéműsor is készül. A középdöntő minden résztvevője részese lehet a professzionális tévéműsor felvételének, melynek főszereplői a döntőbe jutott 10 játékos lesz.

Az idei Filmtesztből kiderült, hogy a melyek azok a magyar filmek és sorozatok, melyeket a leginkább szeretnek és ismernek a fiatalok, és melyek azok, amiket kevésbé. Például a válaszadók 96%-a tudta, hogy Richly Zsolt animációsfilm-rendező leghíresebb sorozatának címe A kockásfülű nyúl. Azonban a válaszadók töredéke, mindössze 18%-a tudtad, hogy Doktor Bubó foglalkozása pszichológus. Az első fordulóból kiderült, hogy a tesztkitöltők a Saul fiát és a Macskafogót ismerik a legjobban, a Gusztávot és a FOMO-t a legkevésbé.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak online fordulója ugyan lezárult, de további érdekes edukatív tesztekkel várunk a www.nagydiatesztek.hu oldalon.